Hanna's Golden Princess Kennel - Gáláns Ofra
Ofra hírek

Ofra
Amelie
Admiral
Kölykök
Utódok
Galéria
Linkek
Elérhetőség

BEMUTATKOZÁS
 

AIDA

20 éves koromig féltem a kutyáktól. Aztán 1995-ben a szüleimmel kertes házba költöztünk és megvettük életem első kiskutyáját. Aida kaukázusi juhászkutya volt, egyből a szívünkbe nőtt, a szőrős kis gömböc testével. Vele együtt nőtt fel a cicánk Foltos Kata is, aki egy teknőctarka félperzsa szépség volt. Míg Aida felcseperedett 60 kg-os gyönyörű szép szukává, addig én szép lassan belemélyedtem a kutyák világába. 

Az egyetemen beiratkoztam kinológiára és egyre jobban foglalkoztatott a kutyalélek. Időközben Aidánknak kiskutyái születtek, közülük megtartottuk egy kislányt, ő Alíz.

ALÍZ

 

Alíz 13 éve koráig volt velünk, mikor átkelt a szivárványhídon. 

 

 


 Gyarapodott a cicaállományunk is két kandúrral: Luciferrel és Borzival. Sajnos ők már nincsenek köztünk. 


Kinológia előadásaink fajtaismertetőit vendégelőadók tartották. Így ismeretem meg Dr. Pórfy Tündét, aki később nagyon meghatározta a kutyaválasztásunkat.

 

Teltek-múltak az évek és már a párommal ismét lakásba költöztem, ahol nem akartunk kutyát tartani. Majd annyira erős lett a vágy egy kutya után, hogy ismét elköltöztünk kertes házba. Közben törtük a fejünket, hogy melyik fajta lenne az ideális számunkra. Mindketten összeírtunk egy 10-es listát a szóba jöhető fajtákról. Majd végre közös nevezőre jutottunk a Golden Retrieverrel. 
 

OFRA

Már csak a tenyészet volt a kérdés. Akkor beugrott nekem az egyetemről Dr. Pórfy Tünde és az ő kennelje, a Gáláns kennel.Innen már egyenes út vezetett Ofikáig. 2005. október 18-án született meg az O betűs alom, ahonnan a kiskutyát kiválaszthattuk. A kutyusokat 4 hetes koruktól lehetett látogatni, én minden héten ott kuksoltam és alig vártam, mikor vihetem már haza az enyémet. Hátra volt még a kiválasztás. Az nem volt kérdés, hogy szukát szeretnék. De milyen legyen? Tünde látván a teljes bizonytalanságunkat, segített.

 

 

Azt kértük, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott kutyát ajánljon. Ofrára azt mondta: nagyon nyugodt kutyus, kiállításra is, munkára is jó lesz. Akkor még eszembe se jutott ezzel foglalkozni, egy házi kedvencet akartam.
 

 
 

December 11-én egyenesen a reptérről mentünk Ofráért, otthon már minden készen állt a fogadására. Azóta is velünk van, nemrég múlt 6 éves és bátran mondhatom, hogy egy igazi családtagot kaptunk vele. Akik ismernek minket, azt mondják, hogy szívesen eljönnének hozzánk kutyának. El kell ismerni, jó dolga van, de megérdemli. 
 

 

DEBRECEN

Még egy történet: Ofra első kiállításán, Gödöllőn találkoztunk Erdős Katival és Lacival. Ők ajánlották a debreceni táborukat, ahol vadászkutyákat képeznek, főleg retrievereket.Első nyári táborunkra többen derűsen emlékeznek, ugyanis a kutyát csak az tudja megtanítani bármire, aki már maga is megtanulta, hogyan tanítható a kutya. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szegény Ofra hiába akarta csinálni a feladatot, de én még nem tudtam mit és hogyan kell tőle számon kérnem. Mára már ráléptem a fejlődés útjára, de még nagyon sokat kell nekem is tanulnom. Azóta is rendszeres járunk az általuk szervezett táborokba.

 
 

 

 

BEAMeg kell említenem még egy embert, aki megtanította Ofrát az engedelmes viselkedésre, ő Belényi Bea. 


Tőle én is rengeteget tanultam a kutyámról. Köszönöm.